Dette område er et meget stort hvidvinsområde som ligger op ad den tyske grænse i nordøst Frankrig. Området ligger på nogenlunde samme breddegrad som Paris, men det er alligevel ideelt til vindyrkning. Vintrene er meget kolde, men da er vinstokken gået i hi, så det betyder ikke så meget. Somrene og efteråret er varme, og i høstperioden er gennemsnitstemperaturen højere her end i f.eks. Bourgogne.
Der bliver produceret omkring 100 millioner flasker vin i Alsace om året, og langt hovedparten af disse er hvidvin. Disse hvidvine bliver lavet på Riesling, Gewürztraminer, Sylvaner, Pinot Gris (Tokay d'Alsace), Muscat (Muscat d'Alsace), Klevener (Klevener de Heiligenstein), Auxerrois Blanc og Pinot Blanc. De rødvine og rosé vine der fremstilles her, laves ofte på Pinot Noir druen. Alt i alt er det fremragende hvidvine, og lidt kedelige rødvine der fremstilles her. Der findes kun en reel rødvinsappellation i Alsace og det er Rouge d'Ottrott. Derudover findes der en appellation for mousserende vine, nemlig ¤Crémant d'Alsace/¤. Det meste af resten af vinen fra dette område sælges under Appellation Alsace Contrôlée (AOC Alsace). |
The region Alsace is in Frankrig. |