click here to go to the frontpage    

 

Wine Library

Colli Piacentini

Dette DOC område ligger i det vestligste af Emilia-Romagna, og grænser op til Oltrepo Pavese i Lombardiet. Vinene fra Colli Piacentini har mange fællestræk med naboens, og det er egentligt ikke så mærkeligt, da de har både geologi og klima til fælles. Alligevel er Colli Piacentini, som alle andre områder i Emilia-Romagna, mere kendt for masser af vin, end for god vin. Traditionelt er det kvantiteten der tæller og produceres således stadig enorme mængder kønsløse og kedelige bulk-vine. Især er området berygtet for sine intetsigende mousserende vine på Lambrusco druen.
  Områdets bedste producenter har dog taget kvantespring op ad kvalitetsstigen, og visse bønder laver i dag fremragende vine. De mange fællestræk med Oltrepo Pavese betyder at blandingen mellem Bonarda og Barbera druer, er den klassiske og traditionelle recept, som de fleste producenter følger. Ofte har de dog haft svært ved at sælge deres dyre topvine, med forholdsvis ukendte druer og navne på etiketten. Det har betydet at flere nu er begyndt at lave vin på internationale druesorter som Pinot Nero (Pinot Noir), Cabernet Sauvignon og Merlot. Man kunne tro at producenterne her, som så mange andre steder, blot kopierer de vine andre og mere berømte distrikter fremstiller, men det er ikke altid tilfældet. Mange af disse nytilkomne druer gør det fremragende og på trods af deres internationale herkomst, skaber producenterne vine med deres eget særpræg og stil.
  Udover rødvinene skabes der også store mængder kedelige grønne, og tørre hvidvine i Colli Piacentini. Især Trebbiano druen misbruges til at fremstille store mængder, mens både Sauvignon Bianco (Sauvignon Blanc) og Malvasia Blanc på det seneste har vist en vis fremgang. Nogle få producenter har dog skabt fantastisk gode, søde mousserende Malvasia Blanc vine, som efter manges mening sagtens kan konkurrere med Piemontes Asti. Til sidst skal det nævnes, at her også produceres en lille smule sød Vin Santo, på Marsanne, Sauvignon Blanc, Trebbiano og Ortrugo druer. Disse vine er som regel glimrende og mindre oxiderede end deres toskanske fætre.

Colli Piacentini is in the region Emilia-Romagna i Italien.