DOC Rosso Conero ligger omkring Conero bjerget i Marche og her fremstilles den rødvin, som de fleste regner for den bedste i Marche. Vinene fremstilles primært på Montepulciano druer (mindst 85%), eventuelt tilsat en smule Sangiovese og netop derfor minder den meget of søstervinen ¤Montepulciano d'Abruzzo/¤, som dog er langt mere kendt i den brede offentlighed. Der findes naturligvis sløve og syreløse vine fra Rosso Conero, men generelt set er kvaliteten ganske høj. Det er gode krydrede vine med et pift af jordbærtoner i næsen, toner af kirsebær og valnødder i smagen og med et godt saftigt bid. Vinene kan være ganske tætte og hårde ved maven, men omvendt belønnes man også med mørke toner af lakridsrod og sort peber. De er specielt velegnede som ledsagere til mad. Tidligere var der mange gode køb at gøre i Rosso Conero, men udviklingen er også noget hertil og i dag er de bedste producenter meget internationalt mindede. Det har medført indførsel af nye og dyrere teknikker som f.eks. lagring på barrique, hvilket presser priserne opad. Omvendt har de lidt højere priser også medført at tilbagegangen i det tilplantede areal er stoppet, således at der nu tilplantes lidt igen. |
Rosso Cõnero is in the region Marche i Italien. |