click here to go to the frontpage    

 

Wine Library

Schweiz

Dette lille alpeland midt i Europa er kendt for sine ure, oste og banker, men her produceres faktisk vin. 75% af denne vin er hvidvin, hovedsagelig på Fendant (Chasselas) druen, der nærmest er landets nationaldrue. Derudover bruges her Johannisberger (Sylvaner) druer til hvidvinen. De resterende 25% af den Schweiziske vinproduktion er hovedsageligt rødvin, skabt på Merlot druer og den blanding af Pinot Noir og Gamay druer der i Schweiz kaldes for "Dôle". Desværre betyder den kølige bjergluft at man ofte er nød til at tilsætte sukker for at få vinen til at gære op. I mindre gode år kan dette smages i vinene, der bliver ekstraordinært kedelige.
  Generelt er vinene fra Schweiz ret dyre i forhold til den kvalitet de besidder. Dette skyldes til dels, at det er arbejdskrævende at dyrke vin i bjergene og dels, at det generelle schweiziske løn- og udgiftsniveau er blandt de absolut højeste i verden. Vinmæssigt deles Schweiz op i 8 områder, som er: Géneve, Neuchâtel, Ticino, Ostschweiz, Valais og Vaud.

Regions Description
Géneve / Genf ...
Neuchâtel / Neuenburg ...
Ostschweiz / Deutschschweiz Denne østlige del af Schweiz kaldes også for ...
Ticino / Tessin Ticino – eller Tessin som området kaldes på t...
Valais / Wallis Dette område dækker den sydvestlige del af Sc...
Vaud / Vaudois / Waadt Dette område dækker en stor del af det centra...