Dette lille alpeland midt i Europa er kendt for sine ure, oste og banker, men her produceres faktisk vin. 75% af denne vin er hvidvin, hovedsagelig på Fendant (Chasselas) druen, der nærmest er landets nationaldrue. Derudover bruges her Johannisberger (Sylvaner) druer til hvidvinen. De resterende 25% af den Schweiziske vinproduktion er hovedsageligt rødvin, skabt på Merlot druer og den blanding af Pinot Noir og Gamay druer der i Schweiz kaldes for "Dôle". Desværre betyder den kølige bjergluft at man ofte er nød til at tilsætte sukker for at få vinen til at gære op. I mindre gode år kan dette smages i vinene, der bliver ekstraordinært kedelige. Generelt er vinene fra Schweiz ret dyre i forhold til den kvalitet de besidder. Dette skyldes til dels, at det er arbejdskrævende at dyrke vin i bjergene og dels, at det generelle schweiziske løn- og udgiftsniveau er blandt de absolut højeste i verden. Vinmæssigt deles Schweiz op i 8 områder, som er: Géneve, Neuchâtel, Ticino, Ostschweiz, Valais og Vaud. |
Géneve / Genf |
... |
Neuchâtel / Neuenburg |
... |
Ostschweiz / Deutschschweiz |
Denne østlige del af Schweiz kaldes også for ... |
Ticino / Tessin |
Ticino – eller Tessin som området kaldes på t... |
Valais / Wallis |
Dette område dækker den sydvestlige del af Sc... |
Vaud / Vaudois / Waadt |
Dette område dækker en stor del af det centra... |