Syd for byen Bosa på det vestlige Sardinien ligger denne lille DOC for oxiderede, forstærkede vine. Vinene produceres på den grønne Malvasia Blanc og den laves i forskellige typer varierende fra almindelig sød vin, til forstærkede Liquoroso typer. Den traditionelle fremstillingsmetode gør vinene meget oxiderede og det nedtoner duften af friske abrikoser og appelsinskal, som Malvasia Blanc ellers normalt besidder. Til gengæld får vinen stor kompleksitet gennem det indviklede samspil mellem vinen, luften og det halvt fyldte træfad som den laves på. Markedet for sådanne oxiderede vine er dog for nedadgående, og derfor har flere producenter lagt om til en mere moderne stil, hvor frugten er i højsædet. Disse vine fremstilles også som søde eller forstærkede vine, men moderne metoder som temperaturkontrol tages i brug og oxidationen minimeres, og det giver friske vine med masser af frisk abrikos i både duft og smag. |
Malvasia di Boca is in the region Sardinien / Sardegna i Italien. |