Dette område er et af de mindre af Frankrigs hovedområder og her fremstiller man mange former for vin. Populært siger man at der i området laves røde, hvide, rosé, grå, strå, gul og mousserende vin. Røde, hvide, rosé og mousserende vine laves på samme måde som alle andre steder. Den grå vin kaldes "Vin Gris" og er en lokal rosé-specialitet. Strå vinen fremstilles af druer der er tørret på stråmåtter. Dette giver en nærmest hedvinsagtig hvidvin, som de lokale kalder "Vin de Paille".
Den gule vin kaldes "Vin Jaune" og den fremstilles på Savagnin druen. Vinen fremstilles ved at man fylder hvidvinen på egetræsfade, men uden at fylde fadene op. Det danner en hinde over vinen som gerne skulle beskytte den mod oxidering. Det er naturligvis en meget besværligt proces, og det tager faktisk seks år og mange besværligheder at skabe en flaske "Vin Jaune". Dette er i sig selv en god grund til at disse vine er meget dyre. Heldigvis kan vinene dog uden problemer holde sig i op til 100 år efter de er fyldt på flaske. Juras bedste gule vine kommer fra appellationen Château-Chalon, som udelukkende dækker disse specielle vine. Andre nævneværdige appellationer fra Jura er Arbois og ¤l'Etoile/¤. De mest anvendte druer i Jura er Chardonnay og Savagnin som de hvide druer, mens Poulsard og Trousseau gør sig gældende blandt de røde druer. |
The region Jura is in Frankrig. |