click here to go to the frontpage    

 

Wine Library

Languedoc-Roussillon

Disse to områder er vinmæssigt en stor region i det sydlige Frankrig mellem Rhône og Spanien, og her fremstilles store mængder billig vin, som primært sælges som Vin de Table og Vin de Pays. Specielt ¤Vins de pays d'Oc/¤ er en klassifikation de fleste vil nikke genkendende til. Størstedelen af den billige vin fremstilles på den flade, frugtbare slette tæt ved kysten og de enorme mængder betyder at området også kendes som Frankrigs vinsø. Desværre er store mængder sjældent lig med kvalitet, og i de senere år er området kommet stærkt i modvind på grund af konkurrencen fra oversøisk vin fra specielt Australien.
  Selvom Languedoc-Roussillon leverer mere end halvdelen af den samlede franske vinproduktion, er kvaliteten på vej og kvantiteten på vej ned. Langt de fleste af kvalitetsvinene kommer fra forskellige sydvendte terrasser rundt omkring i regionen, og her produceres gode vine af alle slags. Der er fremragende hedvine fra Maury, gode mousserende vine fra Blanquette de Limoux og store rødvine fra Côtes du Roussillon Villages og Corbières. Jordbunden er meget varieret, og hvor ler dominerer på sletten, er limsten, rullesten og skifer normalt på mange af terrasserne. Rødvin dominerer, og lokale druer som Carignan, Cinsault, Mourvèdre, Syrah, Grenache, Llander Pelut, Cot (Malbec), Terret og Aspiran er de meste udbredte. I de senere år har de internationale sorter som Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot og Pinot Noir også gjort deres indtog her, men uden store succes indtil videre. Billedet er lidt de samme blandt de grønne druer hvor broderparten stadig udgøres af sorter som Muscat, Grenache Blanc, Grenache Gris, Maccabeu (Macabeo), Tourbat (Torbato), Blanquette, Clairette, Marsanne, Roussanne, Rolle, Bourboulenc, Piquepoul (Picpoul), mens sorter som Chardonnay, Chenin Blanc, Sauvignon Blanc og Viognier er på vej frem.

The region Languedoc-Roussillon is in Frankrig.