Dette område dækker den sydøstlige del af Frankrig, fra Rhône floden i vest til den italienske grænse i øst. De store mængder vin fra dette område kommer fra området Côtes de Provence, og det er oftest disse vine som mange danskere kender fra ferier i området. Derudover findes der dog også andre områder som har deres egne appellationer, nemlig Bandol, Bellet, Cassis, Coteaux Varois, ¤Coteaux d'Aix-en-Provence/¤, Coteaux de Pierrevert og Palette. Disse områder er dog så forskellige at det er svært at sige noget generelt der dækker dem alle.
Den dominerende blå drue i Provence er Grenache, men også Cinsault, Tibouren, Carignan, Ugni Noir (Aramon), Mourvèdre, Syrah, Cabernet Sauvignon, Braquet, Folle Noire og Calitor anvendes her. Blandt de grønne druer er den mest udbredte Ugni Blanc (Trebbiano), men også Sauvignon Blanc, Rolle, Chardonnay, Clairette, Sémillon og Marsanne benyttes her. Til sidst skal det nævnes at man i Provence også har en særegen drue, nemlig en lyserød version af Roussanne, der kaldes Roussanne du Var og som hovedsagelig anvendes i rosé. |
The region Provence is in Frankrig. |