Denne drue er en af de mest udbredte i Østrig, men den findes også i Tyskland (Limberger), Washington (Lemberger), Ungarn (Kékfrankos), Tjekkiet (Frankovka) og i Friuli (Franconia). Blaufrankisch kan give syreholdige og karakterfulde vine, der kombinerer en fin saftighed med en fast struktur. Vinene har et godt lagringspotentiale og med alderen udvikler de umiddelbare frugtaromaer sig til palet af krydrede og animalske toner, der går helt over i cedertræ, kamfer og lakrids, og således kan Blaufränkisch godt minde lidt om vine fremstillet på Nebbiolo. Dens gode farve, garvesyre og drøjde, har opmuntret de mest ambitiøse østrigske producenter til, at ofre nye egefade på den og behandle den som en Syrah. De fleste steder anvendes den dog mest til, at give frugtsmag til blandinger med Cabernet Sauvignon og Pinot Noir. I Ungarn laves der dog ofte livlige, saftige, pebrede og smukt farvede rødvine på denne drue. |
Synonyms: Blaufrankisch, Blaufränkisch, Limberger, Lemberger, Kékfrankos, Frankovka, Franconia. |