click here to go to the frontpage    

 

Wine Library

Cabernet Franc

Denne fornemme blå drue kommer fra Frankrig, hvor den ofte blandes med den endnu mere udbredte Cabernet Sauvignon. Disse to planter ligner hinanden meget, og de har så mange fællestræk, at man i dag går ud fra at Cabernet Franc er en mutation af Cabernet Sauvignon (eller omvendt). Cabernet Franc modnes mere end en uge før Cabernet Sauvignon, hvilket gør det lettere at få den til at modne helt og gør den langt mindre følsom overfor dårligt høstvejr. I Bordeaux områderne Médoc og Graves, hvor Cabernet Franc typisk udgør 15% af vinmarkerne, anses den som en slag gardering med vejrets luner, der ofte har en ødelæggende virkning på Cabernet Sauvignon.
  Vin på Cabernet Franc er som regel lettere end Cabernet Sauvignon hvad angår farve og garvesyre, og det gør at disse vine ofte modnes hurtigere i flasken. Cabernet Franc vine har typisk en let til middel krop, med mere direkte frugtpræg end Cabernet Sauvignon, men med en meget fin urtearoma og smag.
  Selvom Cabernet Franc oprindeligt hører hjemme i Bordeaux er den i dag mest plantet i Loire og Anjou / Saumur. Udenfor Frankrig vokser der meget i Friuli, Toscana (hvor man er begyndt at blande den i de nye Super-Toscanere), Australien, Kasakhstan, New Zealand, Californien, Washington, Argentina og Sydafrika. Alle steder med både gode og dårlige resultater til følge, men vinene fra Sydafrika har ofte et godt pris - kvalitetsforhold, da druen gør sig særligt godt i klimaet dér.

Synonyms: Cabernet Franc.