click here to go to the frontpage    

 

Wine Library

Malbec

Malbec er en blå druesort der tidligere var meget populær i Bordeaux, men som i dag forbindes med Argentina og Cahors. Druen har uhyggeligt mange synonymer og den komplette liste løber op i over 400 forskellige navne.
  I Frankrig har Malbec's popularitet været dalende fordi den har de samme dårlige egenskaber som Merlot (svaghed for coulure, frost, meldug og andre svampesygdomme) uden at kunne give bedre vin end denne konkurrent. Ofte smager fransk Malbec som en rustik, kortlevende version af Merlot. Når Malbec dyrkes på de mindst frugtbare højtbeliggende kalkstensvinmarker i Cahors kan man godt forstå at englænderne kalder den for "den sorte vin". Appellationsreglerne i Cahors kræver at Malbec udgør 70% af vinen, men ellers spiller Malbec kun en rolle i få andre franske områder som Bergerac, Côtes de Buzet, Côtes de Duras, Côtes du Frontonnais, Côtes du Marmandais og Pécharmant. I Bordeaux findes der i dag kun ganske små mængder Malbec og det er hovedsagelig i områder som Côtes de Bourg, Côtes de Blaye og Entre-Deux-Mers. Det sidste sted i Frankrig hvor der i dag anvendes Malbec er i Loire, hvor den nogle steder indgår i blandinger med Cabernet Sauvignon og Gamay.
  Malbec har dog klaret sig langt bedre i Sydamerika og især resultaterne i Argentina har gjort druen berømt. Malbec vinene fra Argentina har mange smagsfællestræk med de franske af slagsen, men de er mere modne, bløde og kan tåle længere tids lagring. Det er ofte sorte kraftbomber der i struktur minder om de Syrah vine der fremstilles i Australien. Malbec er den tredjevigtigste drue i Chile, men den chilenske version er mere garvesyrerig end den argentinske og chilenerne blander den ofte med Merlot og Petit Verdot. Den store succes i Sydamerika har betydet, at der i dag eksperimenteres med Malbec over det meste af den nye vinverden, men indtil videre med begrænset succes.

Synonyms: Malbec, Auxerrois, Côt, Cot, Malbeck, Pressac.