click here to go to the frontpage    

 

Wine Library

Sémillon

Dette er den gyldne drue, der står bag det meste hvidvin fra Bordeaux. Sammen med Sauvignon Blanc, står den bag stort set alle de berømte hvidvine fra dette område, fra Sauternes til Graves. Sémillon er en lille drue, der modnes sent. Druen blandes ofte op med andre druer, fordi den i sig selv har en tendens til fedme og selv om den har potentiale for lagring, har den ikke megen aroma i sin ungdom. Derfor er Sauvignon Blanc med sin stærke aroma, høje syre, men mangel på substans, et oplagt valg der på glimrende vis udfylder disse huller ved Sémillon.
  Sémillon kan dog godt stå alene, som den f.eks. ofte gør det i Sauternes (hvor den bliver angrebet af den ædle råddenskab, og giver en sød vin), eller i Graves, Lower Hunter Valley og Upper Hunter Valley i Australien. Når der laves god solo Sémillon, er der i den unge vin en duft af æbler og når den lagres, udvikler den en syrlig orangesmag. Generelt er Sémillon dog gået af mode, og i dag er der plantet langt mere Chardonnay og Sauvignon Blanc i verden, end Sémillon. På trods af dette kan Sémillon findes i stort set hele verden i dag, men især i Chile, Argentina, Sydafrika og Australien dyrkes der stadigvæk en del Sémillon, selvom kvaliteten varierer kraftigt.

Synonyms: Sémillon.