Chablis ligger i den nordlige del af Bourgogne og under denne AOC produceres der udelukkende hvidvin på Chardonnay druen. Det er egentligt for koldt til at dyrke vin her, men man har skabt oliefyr og vindmøller på markerne for at jage frosten væk. De bedste hvide vine herfra er flotte vine der dufter af nyslået hø, besidder en kraftig syre og smager lidt af fersken. på skråningerne omkring den lille landsby Chablis indeholder kridt, kalk, limsten og ler i en skøn blanding. Jordens beskaffenhed deler Chablis op i fire kategorier: Petit Chablis, Chablis, Chablis Premier Cru og den fineste Chablis Grand Cru. Chablis Grand Cru deles igen op i syv marker og disse er Bougros, Preuses, Vaudésir, Grenouilles, Valmur, Les Clos og Blanchots. Nogle regner området La Moutonne med som den ottende Grand Cru, selvom den endnu ikke har fået det officielle stempel. Chablis Premier Cru deles op i 40 marker, men det er kun de følgende 17 som det er værd at regne med: Forchaume, Montée de Tonnere, Monts de Milieu, Vaucoupin, Les Fourneaux, Beauroy, Côte de Léchet, Vaillons, Val Ligneau, Vau de Vay, Montmains, Côte de Vaubarousse, Chaume de Talvat, Côte de Jouan, Les Beauregards, Berdiot og Vosgros. De tre førstnævnte regnes for de bedste. Chablis, der hverken må kalde sig Premier Cru eller Grand Cru, kommer fra kommunerne der støder op til Chablis by. Her er jorden leret og dette giver den almindelige Chablis vin, der er tør og sprød og som skal drikkes ung. Den Petit Chablis der produceres afviger ikke ret meget fra den almindelig Chablis. |
Chablis is in the region Bourgogne i Frankrig. |