click here to go to the frontpage    

 

Wine Library

Barossa Valley

Barossa området ligger i South Australia og selve Barossa Valley er det mest berømte vindistrikt i Australien. Vinproduktionen i Barossa går forholdsvis langt tilbage og allerede i 1836 forudsagde en tysk mineralog at området ville være perfekt til vinavl. I 1840 blev områdets første by grundlagt og regionen blev døbt "Barrossa" efter stedet hvor et stort slag mellem England og Frankrig blev udkæmpet i krigen 1808-1814, Der blev dog stavet forkert da stedet skulle indføres på kortet og det førte til navnet Barossa.
  I starten af 1840'erne emigrerede mange tyskere til Barossa. De tog naturligvis deres Riesling drue med hjemmefra og i dag er den stadigvæk området grønne hoveddrue. Riesling vinene fra Barossa er delikat parfumerede, ofte med et strejf af krydderi eller citrus i duften. Lime frugt og en forfriskende syre dominerer smagen og syren gør vinene glimrende til fiskeretter. De bedste af disse vine kan holde 20-30 år, og så glider smagen over i honning, ristet brød og krydderier. Riesling druen anvendes også til at lave nogle glimrende søde vine ved hjælp af den ædle råddenskab Boytrytis.
  Udover Riesling laves her også glimrende hvidvine på Semillon og Chardonnay. Semillon vinene er ofte gode og fyldige vine, med en fin friskhed der gør dem ganske glimrende på terrassen. Chardonnay har det også glimrende i Barossa. Her fremstilles både fede og korpulente vine i den typiske oversøiske stil og vine der i elegance minder mere om vinene fra Chablis i Frankrig.
  På rødvinsfronten er Syrah (Shiraz) den store drue. Det var i Barossa at Max Shubert skabet den berømte "Grange" vin, der startede det australske vineventyr. Barossa Valley blev ikke ramt af vinlusen i 1800-tallet og derfor findes nogle af verdens ældste Syrah (Shiraz) stokke her. Mange af de gamle og krogede stokke blev plantet i 1840'erne af de første indvandrere, og i dag giver de fremragende vine. Det er blæksorte, kraftige og krydrede vine med stor krop og en intens frugt, der sammen med det røgede præg fra fadende ofte giver fremragende vine.
  Udover Syrah (Shiraz), laves her glimrende vine på både Cabernet Sauvignon, Grenache, Mourvèdre,Petit Verdot og Merlot. Cabernet Sauvignon giver her flotte vine med en duft af solbær og mint, samt en lækker frugtfyldt smag. Mourvèdre og Petit Verdot anvendes mest i blandingsvine, mens de fede, sorte og ekstremt saftige Grenache vine kan være fremragende og så mættende at de næsten udgør et måltid i sig selv. Merlot er en forholdsvis ny sort i Barossa, men nogle af avlerne har vist at der virkelig kan skabes fantastiske vine på denne drue. De bedste er virkeligt store og saftig vine, der sagtens kan måle sig med Pomerol i Frankrig.

Barossa Valley is in the region South Australia i Australien.