Dette land i den østlige del af Europa er kendt for at producere de mørke og kødfulde rødvine der hedder "Egri Bikavér" eller populært "tyreblod" eller "okseblod". Det er dog desværre ikke meget der laves af disse specielle vine i dag. Den oprindelige "tyreblod" skulle passe til den stærke, paprikakryderede gullasch, mens den moderne skabes med henblik på at producere store mængder rødvin til en billig penge. Den oprindelige drue bag "tyreblod"s vinene er Kadarka, men i dag har Kékfrankos (Blaufrankisch) druen overtaget dens plads i eksport vinen, og det har også været med til at forringe vinen. Efter kommunismen fald er det vinmæssigt begyndt at gå den rigtige vej igen i Ungarn. De store statsbrug bliver færre og færre, og flere mindre producenter skyder op og producerer glimrende rød og hvidvine. Britiske og australske vinfolk har endda investeret i landet og forsøger sig med de klassiske franske grønne druesorter Chardonnay, Sémillon og Sauvignon Blanc. Det mest berømte område i Ungarn er Tokaji, hvor der fremstilles fantastiske hvidvine på Furmint og Muscat druerne. Det bedste område til "tyreblod" er Eger, og ellers deles landet vinmæssigt op i områderne Alföld, Balaton, Balatonfüred-Cso-Pack, Mór, Somlö og Sopron. |
Alföld |
Dette område dækker over den store slette i d... |
Balaton |
Balaton er navnet på den store indsø der ligg... |
Eger |
Det er i dette område i Ungarn at de bedste E... |
Mór |
Dette område ligger i Ungarn, ikke langt fra ... |
Somlö |
Dette område ligger i højdedragene bag Balato... |
Sopron |
Dette område ligger i Ungarn, op mod grænsen ... |
Tokaji |
Dette område i Ungarn producerer de legendari... |