Området Mittelrhein strækker fra lidt sydøst for Bonn og ned langs den nordlige - og klart den smukkeste - side af Rhinen. Målt i produktion er Mittelrhein en af de mindste regioner med kun ca. 33.000 hektoliter produceret vin. Der fremstilles primært hvidvin (89%) på druerne Riesling, Müller-Thurgau og Spätburgunder (Pinot Noir). Førstnævnte er dog dominerende med hele 71% af det tilplantede areal. Ved Rhinen havde de magtfulde købmænd deres huse og herfra kunne de fragte varer mod både nord og syd. Også de danske konger handlede med de tyske distributører og i 1604-1606 hjemdrog Jørgen Busk og Mathias Hansen store mængder rhinskvin til Kong Christian IV. Denne vin blev senere kendt som Rosenborgvinen og var den dyreste kongen havde liggende i sin vinkælder. Terrænet i Mittelrhein er særdeles stejlt og det gør det svært at arbejde i markernes terasser. Hele 2.000 timer bruges der i gennemsnit pr. hektar. Mittelrheins vine drikkes fortrinsvist lokalt og en af specialiteterne er Drachenblut (drageblod), som kendetegnes ved en mørk lød og en tungere smag end de resterende vine herfra. |
The region Mittelrhein is in Tyskland. |