Beliggende omkring floden Mosel og dens to bifloder, Saar og Ruwer. Vinmarkerne er nogle af de stejleste i verden og ofte er der udskåret terrasser i bjergene for at muliggøre plantning af vinstokke. Skråningernes hældning, deres sydvendte eksponering, jordbundens indhold af skiffer og flodens solreflekterende egenskaber gør, at druerne modnes fint i det ellers kølige klima. Mosel-vinene sælges altid i grønne flasker i modsætning til de flasker af brunt glas, der anvendes til Tysklands andre vine. Den grønne farve stammer fra tidligere tider hvor den fremkom fordi der var krom i det sand, man brugte til glasfremstillingen. De senthøstede druer fra Mosel-Saar-Ruwer, som benyttes til QmP Auslese og QmP Spätlese, indbringer særligt høje priser og er de lokale producenters stolthed. Disse fine Moselvines kendetegnes ved bid og en æbleagtig friskhed, en fantastisk lethed og syrlig friskhed, med afrundet og frugtig sødme. Man skal være forsigtig med vin fra Mosel-Saar-Ruwer. Nogle herfra er exceptionelle, navnlig vine lavet på Riesling, mens andre er ligegyldige, f.eks. vinene på Müller-Thurgau, der som regel stammer fra de flade steder i området. Også vinene lavet på Elbling og Kerner har gjort Mosel-Saar-Ruwer kendt og berygtet. De udgør grundlaget for 45% af regionens vine og sælges under mærker som Piesporter, Zeller Schwarze Katz og Bernkasteler Kurfürstlay, der kendetegnes af en sødme, som forbrugerne fortrinsvis efterspurgte for 20-25 år siden. Som en reaktion på dette forskruede billede af en glimrende vinregion er Riesling-producenterne begyndt at skilte direkte på etiketten med anvendelsen af druen. |
The region Mosel-Saar-Ruwer is in Tyskland. |