klik her for at komme til forsiden    

 

Mad & Vin

Pizza og Pastaretter

Pasta og pizza smager ikke af ret meget i sig selv og som sådan er det en ret neutral spise. Det gælder dog sædvanligvis ikke for den sauce og det tilbehør, man normalt spiser på sin pasta eller pizza. Tilbehøret, som f.eks. tomatsauce, pesto og lignende, smager af en masse, og overdøver som regel pastaen totalt. Alligevel er der nogle fællestræk i de fleste pizza- og pastaretter som gør at vi mener, at vi må have disse retter i et separat afsnit.
  Pasta er som regel hverdagsmad, så hvorfor ikke nyde en hverdagsvin til? Det skal helst være vine som lægger mere vægt på frugten og den friske syre, i modsætning til garvesyren. Det vigtigste ved vinene er, at syren renser munden efter den let klæbrige pasta. Det naturlige valg er italienske vine og unge rødvine med god struktur og let syre som Chianti, Morellino di Scansano, Dolcetto, Barbera, Bardolino, Valpolicella eller en god Rosso di Montalcino. En ikke-fadlagret Barbera - specielt fra Piemonte - smager næsten altid fremragende til pastaretter, men det er helt klart smagen af tilbehøret, der er den bestemmende faktor.
  Til de mere bearbejdede og kraftige saucer, som f.eks. Pasta Bolognese er en kvik rødvin, som en Sangiovese di Romagna glimrende, mens det mere rustikke køkken som lidt pølse og tomat, er bedre med Barbera, Bardolino eller Dolcetto. Serveres pastaen med fiskesauce er en hvidvin med krop og karakter som f.eks. Falanghina, Soave, Bianco di Custoza, Vernaccia di San Gimignano eller Verdicchio Dei Castelli di Jesi glimrende, men også bløde rosévine som f.eks. en rosévin fra Ciró er en dejlig ledsager.

Pasta & Pizza retter Beskrivelse
Anti Pasti Italienske anti pasti retter kræver naturligvis it....
Fiskesauce med pasta Fiskesauce med pasta er et meget vidt begreb, men ....
Lasagne Den klassiske lasagne med pastaplader, bechamelsau....
Pasta al Arrabiata Pasta al Arrabiata og lignende stærke pastaretter ....
Pasta Bolognese Pasta Bolognese består af hakket oksekød, tomater,....
Pasta m. ansjoser, oliven og kapers Denne symfoni af voldsomme smagsindtryk giver to m....
Pasta m. friske tomater og basilikum Friskheden og syren i de friske tomater gør det li....
Pasta m. grønne sovse, f.eks. pesto En god gang pesto lavet af basilikum, pinjekerner,....
Pasta m. kammuslinger og hvidvinssauce Her skal vi have fat i en tør vin med masser af fr....
Pasta m. ost eller ostesauce Her er der igen brug for en sprød hvidvin, som har....
Pasta m. salvie Den meget karakteristiske smag af salvie gør sig b....
Pasta m. skaldyr Denne klassiske italienske ret kræver italienske v....
Pasta m. stærkt krydret sauce Pasta al Arrabiata og lignende stærke pastaretter ....
Pasta m. svampe Denne delikate ret stiller en i et dilemma: Man ka....
Pasta m. tomatsauce Tomaterne gør det lidt svært, for de besidder en s....
Pastasalat Kold pastasalat er noget af det mest varierede man....
Pizza Pizza kan være alt fra den klassiske Margherita me....
Pizza, Mini Små pizzaer serveres hyppigt til receptioner og de....
Spaghetti Carbonara Nogle mener at kulhandlerens pastasauce er noget a....
Spaghetti Vongole Denne klassiske italienske ret kræver italienske v....