klik her for at komme til forsiden    

 

Mad & Vin

Skaldyr

Skaldyr som blæksprutter, hummere, rejer, østers, muslinger, krabber osv. er generelt friske og ferske, men også let salte og sarte i smagen. Generelt går sådanne havdyr bedst med vine der har lidt »bid« i form af syre, og som regel vælger man syrerige hvidvine. Det kunne være vin på Riesling, franske vine på Muscadet og Sauvignon Blanc eller Pinot Grigio fra Italien og Verdicchio. Andre gode bud er vine Aligoté fra Bourgogne, Pouilly-Fuissé og Sancerre. Vil man prøve noget andet end hvidvin er en Fino Sherry ofte en glimrende ledsager og en god tør mousserende vin som f.eks. en Champagne er også nydelig. Vil man ikke ofre de store penge på vinen, er en god tør rosé som f.eks. en rosévin fra Provence ofte et bedre match til de fleste skaldyrsretter, end hvidvine i samme prisklasse.

Retter med Skaldyr Beskrivelse
Alt godt fra havet ”Alt godt fra havet” kan være stort set hvad som h....
Blæksprutter, i tomatsauce Tomatsauce er altid svært og den dominerer blækspr....
Blæksprutter Sprutter er vel ikke et skaldyr som sådan, men de ....
Blæksprutter, grillet Grillet sprutte er en noget kraftigere spise end d....
Blåmuslinger Blåmuslinger har ofte en markant smag af hav samt ....
Hummer Hummer smager fortræffeligt og fint og er i sig se....
Hummer, grillet Grillet hummer er en langt kraftigere spise end de....
Kammuslinger Disse kødfulde og meget søde muslinger, kalder på ....
Kammuslinger, pandestegte Her skal der saftige vine til. En god tør Vouvray....
Kammuslinger, på kinesisk maner Kineserne er glade for sur-søde retter og deres ma....
Kammuslinger, på thai maner Thailændere tilsætter sædvanligvis koriander, citr....
Krabber, friske Viognier er uden tvivl den bedste ledsager til....
Krabber, krydrede Krydrede krabber passer godt sammen med Riesling ....
Muslinger, i hvidvinssauce Denne delikate spise smager fremragende med sprøde....
Muslinger, i flødesauce Den fede flødesmag kræver cremede vine som f.eks. ....
Muslinger, med hvidløg Hvidløget bliver let den dominerende ingrediens og....
Muslingesuppe Den traditionelle hvidvinsmarinerede muslingesuppe....
Paella Denne spanske specialitet der består af ris, skald....
Pasta m. kammuslinger og hvidvinssauce Her skal vi have fat i en tør vin med masser af fr....
Pasta m. skaldyr Denne klassiske italienske ret kræver italienske v....
Rejer, almindelige grønlandske Disse rejer er lidt grovere i kødet end fjordrejer....
Rejer, friske fjordrejer De friske og sarte fjordrejer med citron, salt, pe....
Rejer, i tomat & hvidløgssauce Denne kraftige garnering til de sarte rejer domine....
Rejer, grillet Her skal vi have fat i en Sauvignon Blanc fra d....
Rejer, krydret på indisk maner Krydderierne overdøver rejerne, så vinen skal kunn....
Rejer, kæmpe (Tigerrejer) Disse rejer serveres som regel med en sødmefuld sa....
Skaldyrsalat Skaldyrsalat skal her forstås som grøn salat med s....
Skaldyrssuppe De festligste ledsagere er mousserende vine som f.....
Spaghetti Vongole Denne klassiske italienske ret kræver italienske v....
Østers Citronen og de salte mineralholdige overtoner gør ....
Østers, gratineret Gratineringen gør disse østers langt kraftigere en....
Østers, kogt Denne ret serveres normalt med champagnesauce og s....