klik her for at komme til forsiden    

 

Mad & Vin

Kylling, grillet / pandestegt

Denne form for kylling bliver ofte ret krydret eller røget i smagen så vi skal have fat i en frugtfyldt eller sødmefyldt vin med god struktur, da meget tørre og spinkle vine let drukner. Hvidvin er oplagt og en fed Pinot Gris fra Alsace, Pinot Gris fra Washington State eller Pinot Gris fra Australien er fremragende, men også de fleste Chardonnay-baserede vine er rigtig gode til. Her er oversøiske vine stærkere end Europæiske og en vin Chardonnay fra Californien, Chardonnay fra Argentina, Chardonnay fra Sydafrika eller Chardonnay fra Australien vil være flot, specielt hvis vinen har fået noget fad.
  Rødvin byder på muligheder som en ung Côtes du Rhône, hvor den krydrede frugt i vinen afspejles i det let røgede element. Pinot Noir fra U.S.A., Pinot Noir fra New Zealand eller Pinot Noir fra Sydafrika er også en glimrende mulighed, på grund af den bløde hindbærfrugt. Andre gode bud kunne være en saftig og frugtfyldt Barbera fra Piemonte, eller nogle af de bløde og indsmigrende vine på Merlot fra Californien eller Merlot fra Australien. Hvis kyllingen går over i meget røgede toner er Zinfandel fra Californien nok det bedste bud, fordi disse vine har både røg og sødme.
Du har pt. valgt at linke til "Databasen"