click here to go to the frontpage    

 

Wine Library

Ahr

Distriktet er kendt for sine rødvine, der af de lokale karakteriseres som kraftige, men sammenlignet med vine andre steder fra er det blot en lys hindbærdrik med en duft af friske kirsebær. Ahr kaldes dog alligevel for Tysklands rødvinsparadis og 81% af produktionen her består da også af rødvin.
  Det hele begyndte i 1680, hvor de første de første rødvinsstokke blev hentet til Ahr fra Frankrig. At det lige blev Ahr, der kom til at tegne Tyskland på rødvinsfronten må betegnes som en tilfældighed. Faktisk ligger Ahr nordligere end f.eks. Mosel og Franken. Man har i 1960'erne foretaget en såkaldt "Flurbereinigung", hvor man har restaureret nogle af de stejleste og sværest tilgængelige terrasser, og dermed skabt grobund for en rødvinsproduktion, der udnytter de sparsomme solskinstimer optimalt.
  Det meste af Ahrs produktion sælges til direkte til forbrugerne eller til de mange turister fra Ruhr-distriktet og Beneluxlandene. Vigtigste drue er den blå Spätburgunder (Pinot Noir), der tegner sig for ca. 59% af det tilplantede areal (520 hektar), mens Blauer Portugieser og den grønne Riesling andrager hhv. 13 og 8%.

The region Ahr is in Tyskland.